May 17, 2009, 12:39 PM

Сокол пиле и очи цигански 

  Poetry » Love
1064 0 20

Колко крилете ми рязаха...

Колко ми мислеха гроб...

Не можаха, намразилите,

да ме превърнат във роб...

 

Сърцето ми още е цяло...

Нека да стане и ясно:

- Де се е чуло, видяло

сокол да кълве на ясла?!

 

Пак криле в небето има,

а под мен цъфтят поляни

и в дълбоко скално-синьо

Страст и Вечност са прибрани.

 

Циганските ти очи

ме превръщат във поет!

Колко приказно звучи

недопятият куплет...

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??