Jan 29, 2017, 10:16 PM

SOS 

  Poetry
358 2 5


Гълъби, врани, врабчета –
зимна елегия в сиво.
Бързайте, спешни звънчета!
Утрото зрее бодливо.

 

Свада. Кресчендо от звуци
блъска по детската стая.
Мънички бели юмруци
как да отвърнат не знаят.

 

Диша вратата с ритници.
Майката вече е рана.
Дайте крилата си, птици!
Трябва ѝ нова премяна.

 

Здрачът по право е кървав –
с гълъби, врани, врабчета.
Спешно е! Кой ще прегърне
(щом е без майка) детето?!

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??