Oct 14, 2012, 9:24 PM

Спасен 

  Poetry » Phylosophy
675 0 10

„... зоват спасителните кръгове на ада.”
Иван Найденов

Удавникът за сламка се лови
и до последно се надява,
че сам спасителят ще се яви
със ореола си тъдява.

Декори, реквизит и мизансцен -
финал щастлив му предвещават,
и някой свише в сетния момент
моряшки пояс му подава.

Добрал се до брега усамотен,
крушенецът е изненадан,
че вместо с гумен пояс е спасен
със кръг, подхвърлен му от ада.

© Владимир Виденов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??