Jul 7, 2020, 11:14 PM

Спасението 

  Poetry » Landscape
488 5 3

Тази вечер нещо ме тревожи.

Тази вечер нещо ми горчи.

Виждам вече само овчи кожи

и кавал овчарски не звучи.

Вълци нощем по баири вият.

Тръпне в уплах гъстата гора.

Нощни смоци от реката пият.

Съчки кърши скритата зора.

Но усещам аз със сетивата-

още в тъмното на този час,

как се буди под листа тревата

и затихва всеки вълчи глас.

А зората- сякаш е светулка,

светва между сънени елхи.

Булото си вдига, като булка

и нагазва в полските лехи.

Чезнат бавно моите тревоги-

ранна радост вече ме краси,

че зората в стъпки босоноги

днес отново пак ще ме спаси!

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??