Толкова загуби!
Споделям, не се оплаквам,
но боли безпощадно!
Със слаби карти
как да надцаквам!
Няма го спътника,
с който лепихме
сламка по сламка
топло гнездо,
Семейният кулаж е бяло петно,
поместено в тъжна рамка.
Загубих работата,
правеща ме значима
и колегите,които
във всеки сезон
се топиха като снежинки,
Сърцето ми невротично
трепти,подскача
като изпускан балон.
Загубих детето, поело
по стръмен склон
обратен на мечтите ми
и приятелките, които
поставиха секретни брави
и катинари
на душите си.
Пресявам се като златен нанос-
в бедността
да открия богатство.
Имам само себе си.
Какво да се правя?!
Как да се помиря
и къде да се дяна, не зная.
Дните ми са препарирани
и със сухи криле.
Дните ми са попарени
от сланата на късна есен.
От сутрин до вечер
надничам в тъмните ъгли,
изтърсвам на времето
чергата сива,
търся загубеното си щастие
и се преструвам на жива.
© Диана Кънева All rights reserved.