Apr 13, 2007, 8:53 AM

СПОМЕН 

  Poetry
600 0 10
 

           СПОМЕН


Дуварите проговарят.

Там завърнах се

и спомени отварят

прозорците стари...

Повдигам се на пръсти -

пак баба сварих...

до икона се кръсти

и моли се за нещо,

името ми споменава...

и свещи...

Дядо печката стъква...

и чайник отгоре й.

Цвят липов втъква

мигове стари...

незрими.

А кандилото плаче

и гасне...

Пак съм сираче,

в себе си дотлявам,

а сипе се пепел

по косите ми...

Сам пак оставам,

но не и самотен -

моя си е Тъгата!

Тя спомена сиротен

жив държи и праща,

не иска много -

само със сълзи неми

й плащам...


12.04.07.

© Ивайло Яков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??