Единтвена моя, любовна писалка,
аз казвам ти сбогом, краят почука,
обичта ми, много барут и запалка...
любовта ми вече спря да бълбука...
Нови пътеки пред себе си виждам
и вървя по-достойно от вчера,
нито обичам, нито завиждам...
нито очаквам от тебе вечеря!
Нито треперя в нощи на жажда,
нито очаквам твойта утеха...
твоята снимка дори не поражда
миналото ми в една десета!
И защо си толкоз непозната?...
Аз никога не ще се питам вече,
ти бе русалка, толкова ината,
гледайки те някак отдалече,
мигът не знае свойта вечност,
затуй за двама ни е веч умрял,
отиде си в далечната далечност,
отидох си угаснал, не пламтял.
Ключът бе в теб, сега го няма,
не е игра за мен и теб това,
и вярно е, дори да бяхме двама,
не бих обичал като теб жена!!!
© Любослав Костов All rights reserved.