Aug 30, 2022, 8:16 PM

Спомен за българката 

  Poetry
259 2 9

 

Родих се - капчица сол

между две полушария.

Светла, волна вълнå

в древен български стан.

Дива бях.

Силна бях.

И ръцете ми знаеха

да се смеят. А плачеха с горда печал.

Бях красива и символна.

Белонога и вакла.

Знаех приказки тайни.

И бълбуках в чешми.

Ала някой жестоко

          или просто нехайно

чистотата прозрачна

          с груби пръсти изтри…

 

© Мариела Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??