Nov 11, 2021, 4:11 PM

Спомен за село 

  Poetry » Landscape
347 1 2

Пресъхна изворът до бащината къща,
молитвата  във храма се отлага.

Никой тук отдавна

не се връща,
и хляб на масата порутена не слага!


Децата  са отдавна тука побелели,
нивите не раждат жито и пустеят!
Птиците от векове са отлетели,
гривите конете тъжно  веят.


Зимата полека спуска своите  завеси ,
чезнат спомени, лица и мисли...
Скъсаните ми обуща вятърът отнесе
и затрупа всичко с белите си преспи...


Тръгвам си без нищо,
без посока, без обуща
и без вяра
и не се обръщам,
но... отсреща до дувара –
стръкче беличко кокиче моли някой да обича...

© Iliana All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Първите два реда са страхотен ритъмен старт. След това все едно се спънах, плонжирах и се търкулнах надолу по баир.
    Идеята не е зла. Като изключим порутената маса.
  • Харесва ми, много живописно !
Random works
: ??:??