May 4, 2014, 9:38 PM

Сравнения 

  Poetry
604 0 3

Не ми е времето тепърва
в сравнения да ровя като кърт,
 макар че те сравних с пъстърва,
когато те видях за първи път.

 

Течеше дългата минута,
в която стъпваше с такъв финес,
че аз у теб познах кошута,
избягала от някой тъмен лес.

 

Цигареният дим в осмица,
чертаеше над нас съдбовен знак
и сякаш бе добра вълчица,
намерила достоен единак.

 

Отпивах бавно, да прокудя
страхът, че може всъщност да си сън -
една красива пеперуда,
объркала мушкатото със трън.


Едва на сутринта с усмивка,
сред бял сатен и мека тишина,
видях, че в топлата завивка,
лежи до мене истинска жена.

© Димитър Никифоров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??