Nov 27, 2010, 7:59 PM

Сребърна любов 

  Poetry » Love
556 0 1

Сред сребро събирам счупени стъкла...

 

Самотата срути любовта.

Сега остана само това - сребърните спомени

и остатъците от красивото стъкло,

което унищожи Тя.

 

Стъклата в шепите си вдигам,

със сълзи ги тихо аз обливам.

В сърцето си забивам ги силно -

кръв, сребро и сълзи сляха се в едно.

 

Образува се ново стъкло - сребърно,

прелестно, но пак наполовина счупено.

Другата част трябва Ти да направиш!

Кръвта си да разлееш, със среброто да я слееш

и липсващата част да сътвориш.

 

После до моята да я допреш

и здраво да ме прегърнеш...

Любовта на основата на спомени създали,

жертвайки живота си, самотата победили...

наново красивото родили!

 

Нашата любов не беше вълшебна,

нито златна...

Сребърна си беше тя.

С онази позната цветно сива красота.

 

Сред сребро събирам счупени стъкла...

 

 

© Любомира Герова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??