Кълвеш. И хапеш... или ме целуваш?
В дъжда и бурята не мога да те разбера.
В очите ми се стрелкат като ястреби
фенери, фарове, вода, коса...
Стоя и чакам... чакам да ме стиснеш
и капчици живот да потекат.
Нали там някъде по мен пропуска,
нали така се вмъкна, без да разбера?
Не мога да стоя - краката ми са кухи.
Нима не помниш колко те вървях?
И слънце бях, и сладост, и разтуха...
Но май каквото искаше, така и не ти бях.
Прегръщаш ме. Това ли е прегръдка?
Пиявици, змии и снегове?
Сърцето ми прободе, после сдъвка,
пороби ме и волята отне.
Защо си тук? Не виждаш ли, че ще потъвам?
То не вали, а вече е море.
Страхувам се от тъмното, от лудост,
от солниците в твоето сърце.
© Обичаща All rights reserved.