May 12, 2020, 10:50 AM

Среща в Пролетта... 

  Poetry » Love, Landscape
438 2 2

 

Среща в Пролетта...

 

Утро... Пролет... Пее птица...

Бавно се развиделява...

Къдрокоса хубавица

южни ветрове събрала –

 

тича радостна, засмяна

просто като вихър лека...

Разцъфтялата поляна

с радост прави ѝ пътека...

 

Ручей някъде бълбука

пролетно игрив, подскача –

много свежест пръска тука

той на утрото във здрача...

 

– А дали́ сега не идва

тя във Пролетта към мене,

като сбъдната молитва?!... –

в миг изтръпвам от вълнение...

 

Сигурно за да ми каже

нещо важно, много мило,

много пролетно и даже

изключително красиво...

 

Но какво ли по–красиво,

може в утрото от нея?...

С мак закичена, игрива...

Тя не е ли горска фея!...

 

А косата ѝ омаян

ро́ши пролетния вятър

и с полата ѝ играе –

вдигайки я в небесата...

 

Дето стъпи разцъфтяват

пролетни цветя с надежда,

всички птици в хор запяват –

и́ я Слънцето заглежда...

 

А каква ли воля властна

от безкрайната Вселена

с гравитация я тласна

тъй възторжена към мене?...

 

Изумително разкошна

с женски чар ме омагьоса:

нереална, но възможна,

прелестна и къдрокоса!...

 

– А дали́ не е Мечтата

от оназгодишна пролет,

дето Северният вятър

ослани́ по чужда воля?...

 

– Бо́же, моля ти се, нека

тя сега да бъде Истина

и по цветната пътека

да върви, но не измислена!... 

 

*     *     *     *     *

... но-о  повярвал бих и в Бога,

и в божественото чудо –

щом да я прегърна мога

и да я целувам лудо!...

 

12.05.2020.

© Коста Качев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??