Feb 12, 2008, 8:19 AM

Старата липа 

  Poetry
2258 0 13

СТАРАТА  ЛИПА

 

Старата липа в средата на града.

Кога се е родила? Кой ли знае,

но всички я познават как ухае.

Под сянката й кътче е чудесно,

удобно е за срещи, интересно.

Тук сядат често нейните акрани,

познайниците стари - ветерани.

Говорят си за минали години,

за фронта, за кайсиеви градини.

Търкулва се денят към  икендия

и ето, че настава олелия.

Децата идват, за да поиграят

с приятелите, както те си знаят.

Едните учат колело да карат,

другите с ролерите падат, стават.

Денят притихва, синя нощ се спуска,

липата уморена се отпуска,

но не заспива, само се унася.

Китара пее, някой й приглася.

Във мрака двама влюбени се срещат,

целуват се и нежно се прегръщат.

Липата им се радва и сияе.

Нощта красива на любов ухае.

Старата липа в средата на града.

Кога се е родила? Кой ли знае,

но любовта на липов цвят ухае.

 

 

© Лилия Велчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??