Mar 21, 2008, 10:29 AM

Старата любов 

  Poetry
1556 0 23

Не можа да остарееш с мен.

Може би, защото не поиска.

Искам да забравя тоя ден.

Бяхме разделени. Друго - нищо.

 

Нищо между нас не е било.

Сигурно и нямаше да бъде.

Правим се, че все ни е едно.

Тръгнахме си, без да се разсърдим.

 

Отлежали, чувствата сега

се превръщат във горчиво вино.

Тежко вино. С привкус на тъга

по една несбъдната взаимност.

 

Старата любов се връща пак.

Търси ни в гората от години.

Всъщност, тя е млада. Няма как.

Същата е. Остаряхме ние.

 

И в съня, едва ли ще е грях

да се срещнем, ако пожелае.

Иначе - на яве, няма как.

Ще подмине, без да ни познае. 

© Александър Калчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??