Душата безмълвно разкъсвана
от кръстопът с две посоки
не знае кой път да поеме.
Старото тегли я силно
към мястото на спомена,
към мястото на желанието.
Новото я поемва завладяващо
към нещо мечтано,
към нещо забравяно.
Но защо тогава душата се лута по пътя?...
Отговор няма...
Минало, бъдеще и мечти
се теглят като орел, рак и щука.
Но кое превес ще има никой не знае..
© Юлия All rights reserved.