Отново сме заедно в класната стая.
И както преди - с теб на първия чин.
Незримо присядат и чувствата стари…
Но влюбен от двама бе само един.
А другият предан приятел остана.
Навярно така е било за добро.
В съня само - сбъднати страстни желания...
Наяве - прибежище, крепост и брод.
И няма кървящи следи, няма болка.
Душите открито се гледат в очи.
Два пътя с еднакви посоки - към Бога...
Искри вино в чашите… И не горчи!
7.6.2018.
София.
© Албена Димитрова All rights reserved.