Aug 26, 2008, 9:23 AM

Стая с таван от звезди 

  Poetry » Other
1254 0 27
Земята е стая, вградена в простори.
Със изглед към Рая. Отвъд небосвода.
В етаж от галактика. Без асансьори.
И с нощната стража - Луна. Срещу входа.


Земята е малка, препълнена с хора.
Делим континентите - вместо легла,
удобно напаснати в интериора
на крехката, тъжна човешка съдба.


Земята е кръгла. С въздушни стени.
Въртяща се леко в оста на живота.
Земята е стая с таван от звезди.
Земята е дом във космичната кота.

© Елица Стоянова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??