May 21, 2008, 10:43 PM

Стигнеш ли върха 

  Poetry
1575 2 12
Когато морен стигнеш до върха,
навярно пътя мислиш, че ще видиш,
по който си се движил досега
и смело извървял си, без да спираш.
Почивка може би ще търсиш там,
ще искаш от високо да погледаш.
Заслужил си го - борил си се сам
и стигнал си желаната победа.
Наивна вяра, пътят няма край,
я виж нагоре пак, че продължава.
Върха си стигнал, вярно е, но знай,
към следващия вече наближаваш.
Едва дошъл, ти имаш нова цел
и пак зоват те властно висините
към новия си връх на път поел,
че няма хоризонти за мечтите.

Устроен е така от векове
човекът - вечно търси без да спира
далечни, по-високи върхове,
а стигне ли ги - нови си намира.

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??