Jul 26, 2009, 3:14 PM

Стих в пиянство 

  Poetry » Other
608 0 1

Пияна от любов

целувка - мъртъв зов,

седя и стих редя

под нощна ведрина.

 

 

Часовникът звъни,

но в мене глух трепти

сигналът на желание,

крещящ "не си върви! "

 

 

Объркани в нощта

стоим, но докога?

Ще бъдеш ли за мене

спасителна звезда?

 

 

Мечтая да си с мен,

не само днес, пиян,

а утре също, верен

на слънце, ум и свян.

 

 

Но мисля си - дали?

Пий облаци, мълчи!

Това е миг на щастие,

вземи го и върви!

 

 

Преструвка, ала дар,

заблуда от шамар!

Но в шарки и боя,

по-жив репертоар!

 

 

Така, че се бори

със ревност и мечти,

безкрайно нужни, трепетни,

в действителност - лъжи.

 

 

Знам, грешно тълкувание е,

но има обаяние!

Тъй сладостно е само

в подобно състояние.

 

 

 

 

 

 

 

25.07.2009г.

София, Младост

 

 

 

© Ангелина Кънчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??