Jun 12, 2013, 9:01 AM

Стихотворение от точица 

  Poetry » Other
1652 0 9

djudjii (Жанет Велкова):

Имам чувството, че и от една точица можеш да направиш стих  :)

 

От точицата – стих? Е, нека да опитаме...

От точка А до точка Б се скитаме.

 

Но често точката превръща се във многоточие,

събрало мислите в туптящо слепоочие.

 

„Повратна точка” чуваме да казват -

така съдбата с изненади ни наказва.

 

Обаче щом на нещо сложим точка –

това е! Край! И никаква отсрочка.

 

Допùрна точка имали сме с тебе -

любов е. Ти избираш своя жребий!

 

Щом „точка на кипенето” достигнем,

като  вулкан от страсти ще изригнем...

 

За точка G не искам да говоря,

експертите не са решили спора...

 

Пресечна точка има помежду ни...

(червена - върху следващите думи....)

 

Във всяка точка по Земята значи

се любят хората и смеят се, и плачат,

 

еднакво се тревожат и въздишат,

когато черни точки  им напишат.

 

А Божиите заповеди ясни

са в 10 точки – кратки и прекрасни.

 

Съгласни сте, навярно без съмнение,

че заслужава ТОЧКАТА стихотворение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??