Страхът
Животът - неизбежен кръговрат,
засмукващ пагубно душите ни.
Животът на страха е брат -
изтръгва видимо сърцата от гърдите ни.
И някак странно е това, чЕ
да се страхуваме не ни омръзва,
когато всеки се срамува да поплаче
и да се опълчим никога не дръзваме.
Но в тоз живот прокажен
страхът мен няма да ме води!
За мене Смелостта ще бъде важна
и паднала - духът ми винаги ще ходи!
Това, до смърт да се страхувам,
отдавна, мисля, не е модно...
Над живота си самичка ще царувам -
страхът е вече твърде старомоден!
© Единствена All rights reserved.