Бушуват страни ветрове!
По спиралата на времето
се спускат и разтварят новите
страници на близкото бъдеще!
Какво ли ще бъде занапред?
Ще оцелеем ли за да ни има?
Ще запазим ли борческият дух?
Или все така на колене -
пред неправдата...мълчим!
Бушуват страни ветрове!
А посоките са разпилени,
въртим се в кръг -
а окръжността е толкова
безкрайна...
Дочувам екот - поредната война!
Какво ни пречи за да бъдем хора!
И невидни жертви, падат покосени
от враждебни, вражески снаряди...
Разлюлява се земята - сякаш стене
за да отърси от себе си злините...
- Хей, мили хора събудете се!
Имате небе, слънце, слънчева система,
галактики, млечен път, луна, звезди...
А сезоните вихрено се гонят,
сменяват се омайните картини...
Поспри за миг - ръката си, на сърцето
си сложи...Кажи си! Аз живея в този
свят прекрасен - това е нашият свят..
и е създаден за всички хора...
И ще го пазя с любовта си!
И туптят милиардите сърца...
Всеки има право да живее -
и да бъде здрав, радостен, щастлив!
Бушуват страни ветрове...
по- спиралата на времето се спускат!
Бял лист пред хората трепти...
И златни букви в пространството се спускат!
А далечните звезди пулсират, блестят
в изумрудени отблясъци и своята любов даряват.
И само в тишината ще чуем мислите - душата!
И ще почвустваме, че промяната започва...
Ще бъдеш себе си...И ще се бориш!
А ветровете свободно ще те носят!
И всяка звездна мисъл се записва
в листа бял на новото ни време!
13.05.2021г
Катя Джамова
© Катя All rights reserved.
Иване, благодаря ти за искрения коментар!
Бъдете здрави и благословени!