Jun 18, 2013, 7:49 AM  

Стрелата и дивеча 

  Poetry » Love
397 0 2

Залутах се в селóто като сляп –

бях срещнал вече моята изгора:

към фурната, когато вадят хляб,

жена се бе запътила през двора.

 

Очите ми залепнаха натам

(поседнал бях за малко на перваза)

и бях готов за топлата ú длан

след нея във лехите да нагазя.

 

Закотвих се и всеки божи ден,

очаквах я отново да премине,

от щастие преливах окрилен,

щом зърнех само шала ú копринен.

 

Източила бе гъвкавия стан

на прасковата зряла с аромата.

Гърдите ú – две дини от бостан!

Нагазил го, аз търсех си белята.

 

И треска ме тресе, като на лов,

със пушката, застанал на пусия –

сърната беше моята любов,

преследването бе ми орисия.

 

Ще бяга тя до онзи миг, до там,

където ще се слеят двата пътя.

В градината разлистена Адам

до Ева, обладал я, ще пристъпя.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??