Feb 20, 2020, 7:37 PM  

Строеж 

  Poetry » Civilian
590 1 4

Многоглав мастодонт
от бетон и стомана...
По какъв ли закон
на небето се кани?
По чия свобода 
на растежа природен
е разтурил гнезда,
е поляни изровил?
И заканва се с глас,
че съня ми ще вземе,
че ще влезе у нас,
като каменно бреме:
"Чука-трак, чука-трак,
полудяваш ли вече?
Аз съм гордият знак –
алчността е за вечност."

© Миглена Миткова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??