20.02.2020 г., 19:37 ч.  

Строеж 

  Поезия » Гражданска
600 1 4

Многоглав мастодонт
от бетон и стомана...
По какъв ли закон
на небето се кани?
По чия свобода 
на растежа природен
е разтурил гнезда,
е поляни изровил?
И заканва се с глас,
че съня ми ще вземе,
че ще влезе у нас,
като каменно бреме:
"Чука-трак, чука-трак,
полудяваш ли вече?
Аз съм гордият знак –
алчността е за вечност."

© Миглена Миткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??