Dec 9, 2009, 3:56 PM

Студено е… 

  Poetry
418 0 4

СТУДЕНО Е…

 

Студено е, ох, колко е студено...
По кожата ти тръпките пълзят
и те обгръщат като змии студени…
И ледена е цялата ти плът...

Студено е, ох , колко е студено
и няма кой вратата да отвори...
А музиката сякаш тъжно стене
от празника, развихрил се отгоре...

Студено е... и тръпнеш, и се свиваш,
но топлинката все я няма, няма…
В краката ти опитва да се скрива
в кълбенце котенцето нямо...

Студено е, ох, колко е студено,
дори стените бавничко изстиват...
Огнището във теб – изпепелено -
мълчи
и ето –  вече си отиваш...

 

25 декември 1997

© Георги Ванчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??