Jan 14, 2011, 9:28 PM

Стъклен свят 

  Poetry
563 0 1

Погледни през това стъкло

и  ми кажи какво виждаш ти?

Нима онзи свят в твоите очи е розов,

нима вече не е заобиколен от безброй лъжи?

 

Погледни, сега светът не е същ,

светът не е както преди.

Отвсякъде извира невинност,

очите се радват на тези красоти.

 

И небето е светлосиньо,

не е в своя тъмносин-червеникав цвят.

През стъклото вникни и в сърцата

и  ако можеш, опиши онзи заряд.

 

И тъмното сега е ясен ден

и птичките прелитат радостни пред мен.

Светът е дружелюбен, живее в  щастие и любов,

а  не в гняв и в своя срам.

Светът е като невинната свещ,

която гори в душевния свещен храм.

 

Ако отдалеча очите от стъклото,

знам, светът ще бъде пак в своето зло.

Ще се чуват пак в ушите онези гласове на помощ,

изоставени, търсещи утеха и капчица добро.

Тогава сърцето ще почне да тъжи

за човешките болки и грехове.


Ще поиска и ще копнее

 да избяга от тази реалност.

И пак да намери утеха и невинност

в  онова стъкло, което отваря врата

към различните светове.


Милан Милев

4.12.2008

© Милан Милев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Здравей Милане!
    За мен това не е поезия защото няма никакъв ритъм.Съжалявам!
    Защо не помислиш да се занимаваш с проза, може би ще имаш по-голям успех?
    Поздрави от Боян Денизов
Random works
: ??:??