Dec 22, 2018, 11:15 PM  

Стъклени топчета 

  Poetry » Phylosophy
502 2 1

Стъклени топчета

 

Стъклените топчета от детството...
Всички, до едно ги бях изгубил.
Днес ги търся. Сбирам си наследството,
разпиляно в младостта ми луда.

 

Някой да е виждал моите топчета?
Бяха най-различно оцветени.
И звъняха палаво във джобчето –
сини, виолетови, зелени…

 

Викат ме в отминалите мигове.
Чувам гласовете им различни.
Тичат подир мен. Крещят. Настигат ме.
Чак сега разбрах, че ги обичам.

 

Виждам ги, като очички блеснали
да просветват в кратката ми младост.
Стъклените топчета от детството –
моята, неизживяна радост.

 

 

© Александър Калчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??