Oct 15, 2022, 7:40 AM

Суета 

  Poetry
289 4 9

Рози алени, пембени

с букли смешно-грациозни,

с поли ярки и помпозни

тропат с токчета шикозни.

Важно и надменно стъпят,

фустите да не настъпят.

До тях кичести божури,

с рокли като абажури

перчат се и се покланят,

ред е дамите да канят.

Орхидеи и лалета -

майсторите на балета,

в своя танц самовглъбени,

от овации заслепени.

Кремове, зюмбюли разни

в цветове разнообразни

с аромата свой пленяват,

евтино не го продават.

Гербери и хризантеми

кичести и пребогати

красят царските палати.

Красота и суета!

Дали ще да спасят света?!

Сама тихичко встрани

маргаритката стои.

В бяла рокля, чист памук,

без плисета и без пух.

Без помпозност и без грим,

ала с дух непримирим.

Ех, в света безкрайно цветен,

баснословен и суетен

има нужда от поля,

с нежни билки и цветя…

Ромашка, 14.10.2022г.

© Златка Чардакова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??