Jun 5, 2013, 2:06 PM  

сугестивност 

  Poetry » Phylosophy
1169 0 3

сугестивност

 

Като риби мълчим. Между нас е планктон

и водата тежи – пресолена от вторници!

И не знаем как в тая тегава шир

глътка въздух да вземем свободно...

 

А светът се върти - без сигнали, без стоп.

Прегоряват лета и се връщат пророци.

Пишем болни от стихове дневника строг

на едно битие – съкратено до сложност.

 

По небесния плац, обозрим и висок,

иде нашият бог. Чака химни и клонки.

Все го викаме, търсим, но можем ли

да дочакаме отговора, щом сме толкова долу?

 

През завеса от цифри и смог от вражди

как да стигнем Другия бряг за спасение –

полетим в кръговрат, а стоим на пети,

закъснели виновници от гара последна...

 

Вечер бродим из сънища, търсим  мечти

и се давим със сламки на плиткото –

плуваш, не плуваш - все едно си един

и избираш за пояс дяволски хитрото.

 

Ако си Ева – вземи си Адам. Двама

в лодката без весла и кормчия. С куче,

деца и хляба половин – бързай и яж,

докато стигнеш земя, обявена за ничия.

 

Там колко щеш бъди чирак и майстор,

че пак поглеж – започне ли се да живееш,

ще дойде същият неугасим копнеж

посоките да слееш до безкрайност...

© Златина Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??