Nov 14, 2018, 9:29 AM

Суша 

  Poetry
618 2 6

... И ако днес се плисне изведнъж, 

подобно дъжд от облак се излее, 

сълза солена в погледа на мъж, 

неистово щом мисли си за Нея... 

 

В къдриците ѝ сушав водопад,

окъпвали го в топлото му лято,

пресъхващо - небесен звездопад, 

едно ведро вода докрай излято... 

 

В такава суша липсва ли роса, 

прекършва се и жилава тръстика. 

В къдриците на женската коса, 

пресъхващ водопад за обич пита. 

© Мария Божкова All rights reserved.

04.08.2018год.

МаЖор 

 

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??