Mar 26, 2020, 4:26 PM  

Светли думи за обич 

  Poetry » Phylosophy
693 7 6

СВЕТЛИ ДУМИ ЗА ОБИЧ

 

Щом заразата е в мен,

мога ли да се опълча

със човешкия си ген

на характера ѝ вълчи?

 

В мен воюват две среди –

между радост и обида.

И коя ще победи

няма начин да предвидя.

 

Стискам в дланите си гняв,

ала няма да го пусна.

Залъкът – дори корав,

споделен със друг, е вкусен.

 

Пия дъжд или роса

и на ложе с ланшна шума

на светулката с гласа

ви нареждам светли думи.

 

Прозвуча като игра,

но не сте ми безразлични.

Може и да съм добра.

Или просто ви обичам.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??