Sep 15, 2009, 12:16 AM

Свикни 

  Poetry
647 0 2

Свикни

Ще трябва да свикнеш,

че светът не е справедлив -

не търси доброто

у всеки войник.

Свикни, че лошите

не ламтят само за пари и власт -

тях ги има и в нас.

Трябва да свикнеш,

че светът не е благодарен -

псувните му са добре познати.

Ще трябва да свикнеш,

че хората са хладни.

Търси топлина

само у дома.

Свикни, че животът боли

и не спира дори,

когато прекали.

Трябва да свикнеш,

че живееш във фалш и лъжа,

всички сме там, потопени в мъгла.

Ще трябва да свикнеш,

че любовта не е винаги истинска,

не идва всеки път от сърце.

Свикни, че хората водят ожесточени войни,

може би техни си малки борби.

Трябва да свикнеш с омразата,

безличие, самота,

тъга и малко тъмнина.

Но винаги търси светлина.

 

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??