Nov 24, 2006, 10:37 AM

Свободата в шепи 

  Poetry
741 0 7
В плача на ведро
слънце
туморът на мрака
се разрастна.
Погълна всичко
до последна
капка
светлина.
Но гладен още
за дълги,
черни,
непрогледни
нощи,
мракът
изкова
закон
за мрака,
от най-черната
най-мрачно
сръчната
стомана...
Луната бе най-първа...
арестуваха я бледата
луна.
И след това,
безкрайните синджири
от небесни роби-
мъждукат някъде
сега звездите,
в най-черните,
най-мрачните
затвори...
Успях да скрия няколко
звезди във шепи.
Мъжете в черно
идват винаги по тъмно,
винаги готови.
Очите им са черни,
като сухи въглени,
заровени
във черни
дупки.
А в гласовете им
стоманено
любезни
нотки.
Борих се във дълги,
непрогледни нощи...
Борих се със стръв.
Борих се със тях,
докато кръвта
потече черна,
непрогледна
кръв...
Но не успях
за още...
... още малко
да я опазя
свободата си
във шепи.

© Димитър Ганчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Нямам какво да кажа освен........впечатлена съм от този стих!
  • Благодаря на всички за отзивите.
    Така е, Светльо Експериментирането не вреди.
    Поздрави на всички!
  • Тежък,но много хубав стих!
  • Вълнуваш с напомнянето, което почувствах!
  • Аз пазя светлина в шепите си, а ти свобода!
    Хареса ми стихът ти!
    Поздравления!
  • Изключително. Не съм и очаквала друго.
  • Красиво и тъжно!!! Толкова мъчителна борба!!!
Random works
: ??:??