Съблякохме
живота -
и ето ни
пред призрачното огледало
със имитации се кичим
и с маски от човешка злоба.
Децата ни -
прокудени
като чада от нежелана бременност,
и те заминаха
обречени
във своята тегоба.
И от ''Осанна''
до ''Разпни Го''
за всеки ден предатели,
на кой от тях приличаме
и се обличаме
отново...
Това ли е
Божествената същност,
заложена в Едем,
което за Адам бе
нова същност,
за нас е тъжен
реквием...
© Анна Попова All rights reserved.