Jul 3, 2013, 11:07 PM

Събличам... 

  Poetry
710 1 17

Вечер,

когато вятърът разлива

червеното вино на залеза

и чашата на мислите

е празна и забравена...

Когато връщат се от паша

уморените илюзии

и жадните предчувствия доят ги,

а после пият истини...

Вечер,

когато затанцуват

светулките-мечти

и осветяват чувствата

и недолюбени щурци-желания

запяват...

Вечер,

когато сенките на радостта и болката 

се сливат -

събличам мислите,

люлея ги във люлката на миналото,

приспивам ги,

завивам ги със бъдеще

и щом заспят,

оставам будна и истинска

и се познавам...

© Веселка Стойнева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??