Съдбовност
Утайка парцалива с паст мърси
и без душа, без свян в огън пепели,
злост и жлъч сее в ангелска душа,
загърната в черупка на скръбта.
Горделивост, влюбеност лее се в порой
и напоява ледения в празното, зной.
Кървавите ангели, скършено шептят,
пресъхнали, без дъх с болката мълвят.
Те... в райски пътища безмерно летели
и по ангелски думи в песните вплели.
Днес сломени са в злокобната кал,
прилепчива в душата им без жал.
В хорската си горделивост със лъжа,
помитат всеки Блед с грешната мълва.
Заклети във трънливата пътека,
приведени, приплъзват кърваво, полека.
© Ванина Константинова All rights reserved.
Бъди!
А "блед", " бял" са прекосили хиляди години в древнобългарщината, за да стихнат до всеки любящ историята си! Хичкок е доста... "касов", фен си му щом го споменаваш!!!