"... църква събира
небесни мъниста..."
Пламен Парнарeв
Църква събира
небесни мъниста
и ниже огърлица
от Божии истини.
Трошици от облак
поръсват кубетата,
парченце луна
разстила пътеката.
Гълъби звездни
тихо долитат,
Бог е в олтара
с Ангелска свита.
Сълзи от миро
ронят иконите,
благи молитви
шепнат амвоните.
Тамянина святост,
милосърдна и тиха,
греховни страсти
с прошка отмива.
Под Кръста искрят
червени мъниста,
в капки Божия кръв
светът се пречиства.
© Магдалена Костадинова All rights reserved.