Nov 6, 2024, 7:18 PM

Сълзи- по София Хоуп 

  Poetry » Phylosophy
65 0 0

Има сълзи, които изплакваме

когато счупи се сърцето ни от мъка

по нещо тъй желано и очаквано

а някак си съвсем не ни се случва

 

Има сълзи, които проливаме

когато в нас душата се залута,

когато смисъл просто не намираме

не знаем на къде ни води пътя

 

Сълзите-те се стичат по лицето ни,

когато сме предадени и наскърбени

от някого, когото сме обичали,

а той ни е предал и унижил без време

 

А има и сълзи от нас изплакани

за сторена обида без вина

Тогава прошка молим и очакваме

да разтоварим своята душа

 

Остават и сълзите неизплакани

Тогава нас душата ни боли,

че няма да се върнем някъде,

където най-щастливи сме били

 

Най-чистата сълза във нас проронваме,

когато ставаме свидетели на чудеса

и сбъдват се сами пред нас мечтите ни,

когато ни обичат и ценят

 

Когато придобием мъдростта

на хиляди пътеки извървяни,

тогава чак открива се пред нас

поуката от всичко преживяно

 

Сълзите стават белег-те са знак,

свидетелството за душевна сила

Показват ни, че нашата душа

ще да пребъде злото победила

© Росица Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??