Jan 2, 2021, 12:54 PM  

Сълзи след стогодишен сън 

  Poetry » Love
615 4 13

СЪЛЗИ СЛЕД СТОГОДИШЕН СЪН

 

Невидим ли ще дойдеш пак,

когато спя да ме целунеш?

Осъмва утрото във сняг,

попило нежността ти лунна.

 

Ти може би не си разбрал,

че на заспала се престорих.

Потъвах в топлия ти шал.

Но не посмях да проговоря.

 

И този миг тъй съкровен,

назад едва ли ще се върне.

Достатъчно, че беше с мен

в съня ми и че те прегърнах.

 

И утре, ако позволиш,

ще те очаквам пак, любими

със две сълзи да ме спасиш.

Защото са неповторими.

 

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??