Feb 11, 2008, 10:37 AM

Сън 

  Poetry
621 0 10

Прераждане понесе ме в нощта,
от болката със нокти ме измъкна,
крещящата тъга остана там... сама,
далеч понесох се, смирен замлъкнах...

Разтворил длани, търсех топлина,
но не любовна... тя не съществува,
очите ми изплакаха последната тъга
и обещах с усмивка вече да се будя.

Понесох се сред хиляди стада,
блещукащо сияйни антилопи,
студени някак си пълнят с топлина
звездите, наредени като ноти...

И в чудни облаци отпуснат,
със бяг преминах през дъгата,
докоснах даже на луната заблещукала
сълзите, полетели с вятъра.

И пак се преродих, щастлив, усмихнат,
отпуснат сутринта в леглото,
било е сън... а колко истински,
пренесе ме далеч от злото...

© Георги Зафиров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??