Nov 4, 2005, 1:15 AM

Сън в черно 

  Poetry
901 0 1

СЪН В ЧЕРНО

 

Сънувах сън – под цъфнали липи

аз стисках уморените клепачи.

А слънцето листата прогори –

опита се липата да разплаче.

 

Изгарящите слънчеви лъчи

зелената земя изпепелиха.

Липата тъжно сухи клони сви.

И ето, че роди се черен вихър.

 

А вихърът препусна в пепелта

и слънцето закри със облак тъмен.

Аз гледах почернялата земя

с невярващ поглед, с безнадеждност пълен...

 

Как можех да живея в този свят,

където всичко живо бе изтляло?

Аз мразех този сън във черен цвят!

Очи отворих – беше заваляло…

© Любка Славова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Доста внушаващо!Определено ми харесва
Random works
: ??:??