Mar 19, 2008, 3:15 PM

сънливко 

  Poetry » For kids
740 0 1

Сънливко

 

Вън е  януарска зима,
но голям Сечко не ще да идва.
Даже слънчеви лъчи
пронизват въздуха студен.


„Хей, сънливко, няма ли да хвърлиш
снежен бял прашец,
та вече да зарадваш ти децата?”
И ето, без да се страхува,
Слънчо се показва най-отпред
и всичко живо, що заспало,
започва да разбужда.


„Хайде, идвай вече,
че пролет иде от далече.
Но за нея още рано,
щом нищо тук не си преспало.
Хайде, идвай с бяло, меко одеяло
да завиеш ти Земята,
чиято плът ни храни всяко лято!
Хайде,  че да си почине
от оран, от сеитба.
На мечетата  игриви
зимна песничка запей им!
В сладка дрямка да заспиват,
че дошло им вече време.”

© Виолета Точева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??