Oct 25, 2023, 10:52 PM

Сънно тайнство 

  Poetry
334 2 0

Не събуждай ме, хич не помисляй,

тъй жадувам за пъстро небе.

За блещукащи извори чисти,

устремени в безмерно море.

 

Не, недей ме събуждай, все още,

нека бриз да докосва плътта.

Нека юнските липови нощи,

ме прегръщат с уханна мъгла.

 

Остави ми крилата, мечтите,

аз в орловия поглед съм скрит.

Бих царувал щастлив в планините -

в свобода моят дух е обвит.

 

Ще потъна в небесни воали

и ще дишам в забавен каданс.

Пред магичните тайни портали,

ще се влея във приказен транс.

 

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??