Jul 9, 2020, 8:40 PM

Сънувай ме 

  Poetry
510 5 6

Сънува ли ме днес?
Кой знае...
Сънува ли ме като вятър,
от онзи, който си играе
в оранжево-червен театър
на есен. Но минава бързо
по жълти стъпки. А паважът
разпуска сто планински бързея...
Сънувай ме на дъжд, тогава.
( дали дъждът на мен прилича?)
Бял сняг да съм? До болка чиста.
Но може би едно кокиче
ще ме стопи. И все си мисля
небе да ме сънуваш. Синьо.
Да може в мен да се изгубиш.
Или прокраднат лъч, безимен-
с целувка сутрин дето буди.
Как ме видя в съня? Луна ли?
Прозрачна, призрачна, красива,
самотно тиха. Но едва ли,
едва ли съм била щастлива.
Сънувай ме засмяно лятна.
Любима песен, тананикана.
Като любов, дошла внезапно
най-неочаквано, от никъде.

Сънувай ме, че утре може
случайно да ме срещнеш земна,
изпълнена със невъзможности,
от тези, най-обикновените.

© Деа All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Ооо, Иркаkiss, сигурна съм
  • Бъди сигурна, че всякак те сънува 😉😉😉
  • Благодаря ви, Краси, Стойчо, Николай!
  • Харесах!
    Поздрави, Деа!
  • За съжаление, страдам от безсъние...
    Но предпочитам да дойдеш като лунна светлина в безветрието на небето!
    И храня надежда, че уморен от очакване, все някога ще ме очароваш с нова магия!
    Поздравления, Деа!😍
  • "изпълнена със невъзможности" Полекичка и нежно откърти голямо парче от съня ми. Хубаво!!
Random works
: ??:??