Jan 7, 2010, 2:14 PM

Сънувай мен 

  Poetry
1967 0 27

Сънувай мен като дете, което

посяга към сладкиша със стафидите.

И без да пита, тича към морето,

да търси бисери в черупките на мидите.

 

Сънувай мен – наивното момиче…

уплашено от първия си цикъл.

Не знаещо все още да обича,

но живее с Теб по интуиция.

 

Сънувай мен, жена самонадеяна!

В поредно състезание със Господ –

изгубила отново от разсеяност,

че, вместо да се моли, меч кръстосва.

 

Сънувай мен - дори като старица,

събрала спомени в косите си отрязани.

В гнездо от бръчки носеща на птиците

сина си – нероден... за теб запазен…

© Мойра All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??