Sep 27, 2012, 10:07 AM

Сънят на мечките 

  Poetry » Civilian
586 0 3

Много болка във мене се крие

 като просяк от хорски очи

и сърцето ми  призрачно вие:

кой си ти, кой си ти, кой си ти?

Лоша дума подхвърлило времето

 за приятел от негов другар,

 а за мен са вината и бремето:

 замълчал, замълчал, замълчал.

Цяла вечност на пътя на робството,

 вярващ мир, че покой ще  роди;

 изоставил и себе си с родството,

 пак сгреши, пак сгреши, пак  сгреши!

Днес стоя със народа да пия

 за това, що били сме преди,

 а ми идва аз сам да се бия,

 че се спи, че се спи, че се спи...

 

© Веселин Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хареса ми!6
  • Самоприсъда и присъда!
  • Днес стоя със народа да пия
    за това, що били сме преди,
    а ми идва аз сам да се бия,
    че се спи, че се спи, че се спи...

    Подкрепям!Поздрав за гражданската позиция!
Random works
: ??:??