Ръждясаха менците. Какво да напия?
Всеки има в дома си, изобилно, вода.
Легенда е онази чешмяна магия,
в която мъжът се врича в жена.
Момите не носят до земята сукмани.
Не вплитат в косите си росни цветя.
Разголена плът върху ТВ екрани
спокойно разглеждат малки деца.
Седянките вече са парти, купони...
Задявка не става без питие.
Не чувства любовни, интересът се гони.
Цифри са вече добрите мъже.
А било романтика... Имало страсти...
Фантазия имало, колкото щеш.
Днес първо в леглото, а след това - здрасти.
Първо е бебето, а после годеж.
© Валентин Йорданов All rights reserved.
Разсмя ме, Вальок, с един такъв горчив смях!
Поздрави! Честити Първа Пролет и Ден на Поезията!
/аз можех да се сетя и чак на следващия стих да ти честитя, но ти си знаеш, че съм Водолей, а това ме извинява /