Mar 8, 2018, 11:36 AM

Сърце 

  Poetry
566 3 4

Сърцето белязано е да отбележи

всичките радости, скрити копнежи,

всичките болки, химери, раздели, 

чувства фалшиви и изветрели. 

Всичките думи складира, филтрира, 

с кръвта ги просмуква и циркулира. 

Акумулира ги в нови надежди. 

На гранки насуква спомени, като прежди. 

Ритъм задава в живота човешки, 

тактува, пресява успехи и грешки. 

Бие до смърт,  сърцето! Не спира, 

докато е обичано - то не умира! 

 

© Мария Божкова All rights reserved.

08.03.2018год.

МаЖор 

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??